SharePoint 2013 Organizasyon Şeması

Merhaba Arkadaşlar,
Bu makalemizin konusu; birçok kurum ve kuruluşun gerek intranet gerek internet sitelerinde kullanabileceği Orgazniasyon Şeması (Organization Browser).

Çalışmamızın sonunda aşağdaki gibi bir sayfa elde edeceksiniz.
org_schema_01
Bu işlemin yukarıdaki görsele benzer olması için Active Directory içerisindeki kullanıcıların resimlerinin, yönetici, departman, ünvan bilgilerinin girilmiş olması ve SharePoint ile eşitlenmiş olması gerekmektedir.
Bu işlem için ilk olarak portalımızın sağ üst köşesinde yer alan çark işaretine basarak “Add a page” diyerek yeni bir boş sayfa oluşturmamız gerekmektedir.
org_schema_02
Sayfa ismi olarak ben Organizasyon Şeması dedim.
org_schema_03
Daha sonra üst şerit menüde yer alan “Insert” menüsünden “Web Part” butonuna basalım.
org_schema_04
Açılan yeni menüden sırasıyla kategorilerde “Social Collabration” ve ardından Parts bölümünden “Organization Browser” Web partını seçelim ve sayfamıza ekleyelim.
org_schema_05
İlk olarak silverlight’dan kaynaklanan bir sorun yüzünden organizasyon şeması gözükmeyecektir. Bu sorunu düzeltmek için eklediğimiz web partın altında bir boşluğa tıklayalım.
org_schema_06
Tekrar şerit menüden sırasıyla “Insert” ve “Embed Code” seçeneğini seçelim.
org_schema_07
Açılan pencereye aşağıdaki kodu yapıştıralım.
[code lang=”javascript”]
<script type="text/javascript"> function CreateHierarchyChartControl(parentId, profileId, type, persistControlId) { var i = profileId.indexOf("|"); var claimsmode = profileId.substr(i-1,1); if((i >=0 ) & (claimsmode=="w")) { profileId = profileId.substr(i+1,profileId.length-i-1); var initParam = profileId + ‘,’ + type + ‘,’ + persistControlId; var host = document.getElementById(parentId); host.setAttribute(‘width’, ‘100%’); host.setAttribute(‘height’, ‘100%’); Silverlight.createObject(‘/_layouts/ClientBin/hierarchychart.xap’, host, ‘ProfileBrowserSilverlightControl’, { top: ’30’, width: ‘100%’, height: ‘100%’, version: ‘2.0’, isWindowless: ‘true’, enableHtmlAccess: ‘true’ }, { onLoad: OnHierarchyChartLoaded }, initParam, null); } } </script>
[/code]
org_schema_08
Daha sonra “Browse” tabından “Save” butonuna basarak sayfamızı kaydedelim.
org_schema_09
Artık Organizasyon Şemamız çalışmaktadır.
org_schema_10
Başka bir makalemizde görüşmek üzere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *