SharePoint Portale farklı kullanıcı ile bağlanma #ipucu

Çoğu zaman kullandığım kısa bir ipucunu sizlerle paylaşayım. Sorun şu; portalde çalışırken bazı denemeler için portale farklı kullanıcı ile girmem gerekiyordu. Bu işlem için tarayıcıyı farklı kullanıcı ile çalıştırı seçiyordum ama çok iyi bir çözüm değil. Bu işlem için daha çok kullanılan bir ipucunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu işlem için portal adresinizin sonuna /_layouts/15/closeconnection.aspx?loginasanotheruser=true adresini yazıp girmeniz gerekmektedir. Mesela portal adresiniz http://portal ise yapmanız gereken http://portal/_layouts/15/closeconnection.aspx?loginasanotheruser=true yazmalısınız.

Eğer bunu yazmak zor geliyor ise tarayıcınızda yeni bir bookmark oluşturun. Bookmark’ın url sini aşağıdaki gibi değiştirmelisiniz:

javascript:window.location=_spPageContextInfo.webServerRelativeUrl.replace(/\/$/,"")+"/_layouts/15/closeconnection.aspx?loginasanotheruser=true";

Bir portal sayfasında iken bu bookmark’a basarsanız sizi direk farklı kullanıcı adı ve parola girebileceğiniz ekrana yönlendirir.

One thought on “SharePoint Portale farklı kullanıcı ile bağlanma #ipucu”

  1. Merhaba,
    Linke /_layouts/15/closeconnection.aspx?loginasanotheruser=true ekleyince 500-Internal error diyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *