Güzel bir hayal gibiydi; SharePoint Saturday İstanbul 2017

Merhaba Arkadaşlar,
Daha erken yazmam gerekirdi ama, etkinliğin sarhoşluğundan mı dersiniz, yıllardır takip ettiğin ve senin için ulaşılmaz insanlarla bir araya gelmek mi dersiniz (Evren AYAN), dünya çapında SharePoint konusunda nam salmış, bir Türk olarak bizleri her daim gururlandıran insanla tanışmak mı dersiniz (Gokan OZCIFCI), sabahlara kadar SharePoint hakkında muhabbet ettiğiniz ama doyamadığınız insanlarla bir arada olmak mı dersiniz (Erdem Avni SELÇUK), bana SharePoint’i öğreten ve idol olarak aldığın bir insanla aynı sahneyi paylaşmak mı dersiniz (Serkan KONAK), gençliğinizi ve SharePoint tutkunuzu kendisinde gördüğünüz genç arkadaşlarla beraber bir yola çıkmak mı dersiniz (Serdar KETENCİ), etkinlikte bizimle beraber fotoğraf karesinde beliren ama kim olduğunu bilmediğimiz birileri ile birlikte olmak mı dersiniz (Erdem TUZEN) (Harbiden kim bu? araya kaynamış ama çaktırmayalım, napalım…, baktım adam konuşma da yapmamış, afişte falan ismi de geçmiyor!..) bu yazıyı şimdi yazıyorum.

Harika bir etkinliği arkamızda bıraktık. Artısıyla (Gokan Hoca), eksisiyle (Erdem TUZEN), acısıyla (Erdem TUZEN), tatlısıyla (Serkan KONAK), Bot’uyla (Serdar KETENCİ), SPFx’iyle (Evren AYAN), Development’ıyla (Erdem Avni SELÇUK)…
Şimdi sırasıyla acımasızca konuşmacıları eleştirelim;

Gokan OZCIFCI

20171007_091942.jpg
Adam (adam gibi adam!) Amerika’lardan, okyanuslar ötesinden bizleri kırmayıp gelerek, başta kanuşmacılar olmak üzere bütün katılımcıları, yaklaşık 50 dakika etkileyip, büyüleyip, hipnotize edip, ağzımıza bir parmak bal çalıp gitti. Konuşması sırasında çıt çıkmadı. MS Ignite 2017’de SharePoint dünyasındaki en son yenilikleri öğrendi ve ayağının tozuyla gelip bizlere anlattı.
Sunuma öyle bir giriş yaptı ki!!! Şimdi yıllardır Gokan hocayı sosyal medyadan falan takip ederim. MaşaAllah adamda en ufak bir kibir, enaniyet kendini beğenmişlik yok. Bildiğin yurdum insanı. Sunumun girişinde başladı şakır şakır ingilizce konuşmaya. Dedim adam herhalde seminer seminer, etkinlik etkinlik gezmekten olayları karıştırdı kendisini yabancı ülkede zannetti, o yüzden ingilizce giriş yaptı. İçimden “ya bu adam öyle ingilizce konuşarak hava atmasını seven bir insan da değil ama, niçin böyle yaptı” diyorum. 4-5 saniye sonrasında sunum ekranında konuştuklarının türkçesi akmaya başladı. Meğersem adam Office365’in yeni bir özelliğini göstermiş bize. O an şaşkınlık ve heyecandan ölebilirdim sanırım. Bütün katılımcılar şok haldeydi 🙂 Yani SharePoint ile ilgili olmasa bile bir sunum nasıl yapılırı öğrenmek için Gokan hocanın sunumu izlenmeliydi.
Getirdiği hediyeler ise inanılmazdı. Millet hediyeleri görünce etkinliği falan unuttu, etkinlik bitse de hediyeleri alsak diye bekliyorlardı. Bu kadar da gönlü zengin bir arkadaşımız.

Serkan KONAK

20171007_162615
Star Wars dünyasında master yoda neyse, SharePoint dünyasında da benim yoda’m Serkan abi. Tamam haklısınız, hacim ve boyut olarak biraz farklılar ama seviyorum napıyım? Bildiklerini saklamayan, öğrenmeyi ve öğretmeyi seven birisi. SharePoint projelerinde sıkıştığım zaman “Alo Serkan Hoca SharePoint Yardım Hattı”nı hemen ararım.
Abim SharePoint konusunda daha önce kimsede görmediğim bir bakış açısına, bilgi ve tecrübeye sahip. Zamanında SharePoint 2010 ile uğraşırken bana “Mümkün olduğunda SharePoint projelerinde server-side koddan uzak dur, SharePoint’in felsefesine ters” demişti. SharePoint 2013 çıkınca MSFT server-side kod yazmayın Add-in kullanın diyerek Serkan abinin dediğini teyit etmiş oldular.
Sunumu ise dillere destandı. Ulan PowerBI bunları da mı yapıyormuş dedik. Ama kafama takılan bir konu, SharePoint ile E-Commerce yapılabileceğini iddia ediyor. Neyse fazla takılmayayım bu konuya, sanırım kafası güzeldi.
Etkinlik için yaptırdığı tshirtler, termoslar ile gönüllerimizi fethetti.
Ama buradan da söyliyeyim de içimde kalmasın, Serkan Abi; seni menfaatim gereği seviyorum, gün gelir de seni geçersem -hacimsel olarak değil, o imkansız- seni sevmeyi bırakacağım. Biliyorum seni geçmeyeyim diye benden halen bilgi saklıyorsun ama o günler de geçecek. Bir gün o telefon çalacak ve Serkan Konak bana “Hasan HOCAM, şunu nasıl yaparız?” diye soracak, evet bekliyorum!!!
İşin şakası bir yana, eğer birileri benden için SharePoint konusunda bilgi sahibi diyorsa bilin ki benim hocam Serkan KONAK.
Uzak doğuda, birisine usta denilmesi için o kişinin bir usta yetiştirmesi gerekiyormuş. Eğer ben de bir gün usta olursam unutmayın beni yetiştiren Serkan KONAK.
Olay biraz Anakin Skywalker’a doğru gidiyor, beni yetiştirecek sonra kendisine baş kaldırabilirim 🙂 (Allah korusun, bu kadar yalakalık yeter)

Evren AYAN

20171007_132853.jpg
Türkiye’nin ilk SharePoint MVP’lerinden. Bilgi, tecrübe muazzam. Friendfeed zamanında ben de ucundan kulağından SharePoint ile ilgilenirken postlarını hatırlıyorum, hiç bişi anlamazdım -gerçi halen anlamıyorum, adam sanırım başka SharePoint galaksisinden-. Ya bu adam SharePoint ile bişiler anlatıyor ama benim kullandığım SharePoint ile alakası yok derdim.
Evren hoca konuşmaya başladı ve bitti. İnsan bir an durur düşünür, kem küm yapar, yok! Bu adam bir başladı konuşmaya makinalı ile tarar gibi (alın lan size SharePoint, alın!), başladı nefesimizi tuttuk, bitti nefes alabildik. O kadar heyecanlıydı ki anlattıkları, başka yerde bulamazdınız.
Ricamı kırmayıp bizlere destek verdiği için huzurlarınızda kendisine teşekkür eder diğer etkinliklerimizde aramızda tekrar görmek istediğimizi belirtirim.

Serdar KETENCİ

Merhaba, Ben Serdar!
20171007_092208
Genç yetenek, hırslı, azimli, geleceğin SharePoint Rockstar’ı… Evet, Serdar kardeşim için içimden geçenler bunlar.
Yaptığı sunum on numaraydı, gerçekten üzerinde çok emek olduğu belli oluyordu. Anlattığı konu ise sunumundan kat be kat daha güzeldi. 15 dakikada PowerApps ile örnek hazırladı, bir chatbot ile yaptığı uygulamadan bahsetti ve gösterdi. PowerApps in bu yeteneklerinden haberim yoktu (kendimi çok cahil hissettim).
Yaptığı PowerApps demosuna bir de Flow bağladı ki tadından yenmez bir hâl aldı sunum.
Sunumda yaptığı tek yanlış, InfoPath master Serkan hocanın karşısında InfoPath’i kötülemek oldu. Bu sunumdan sonra Serdar’dan bir daha haber alınamadı zaten, artık Serkan hocanın gazabına nasıl uğradıysa, Serkan hoca, Serdar’ı boğazdan mı attı, ya da elimi kirletme kendini at falan demiş de olabilir. Genç bir arkadaşımızdı ama kimin yanında ne konuşacağını bilmiyor. (Serkan abi saygılar…)
Kardeşime gelecek iş yaşantısında ve hayatında başarılar diliyorum. Umarım daha sonraki etkinliklerimizde bizlere olan desteğine devam eder.

Erdem Avni SELÇUK

20171007_092208
Kod yazarak kafayı bulan adam 🙂
Uzun bir aradan sonra Türkiye’deki SharePoint MVP’si.
Anlattığı konu SharePoint geliştirme yöntemleriydi. O konuda muazzam bilgilerini ve tecrübelerini katılımcılara ve bizlere aktardı.
Erdem’in en çok hoşuma giden yönü, benim gibi SharePoint development’ın zor olduğunu sananlara ne kadar kolay olduğunu göstermesi.
Skype üzerinden geceleri saatlerce SharePoint hakkında konuşuruz, muhabbet ederiz, insanlara SharePoint’i nasıl sevidirizi istişare ederiz.
Çoğu SharePoint Developer’a göre SharePoint’in yapısını iyi bilip ona göre kod yazan nadir insanlardan. SharePoint üzerinde geliştirme yaparken bir işi neden o şekilde yaptığını çok iyi bilen, ezbere iş yapmayan bir arkadaşımızdır.
LogPusher diye bir ürünü var. Bir start-up olarak çok güzel bir ürün çıkartmış. Herkesten destekler geliyor. Kendi anlatımına göre, kendisinin ihtiyacı için yapmış ve bunu bir ürün haline getirmiş. Sanırım yakın bir gelecekte bu ismi daha çok duyacağız.
LogPusher’ın SharePoint ile entegresinin yolda olduğu müjdesini verdi bize. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Yakın bir zamanda da ürünü daha yakından inceleme ve tanıma fırsatı bulmaya çalışacağım ve buradan sizlere bir makale veya video yoluyla aktarmaya çalışacağım.

Hasan KÖROĞLU

Etkinliğin son konuşmacısıydı, etkinliğin sonunda olduğu ve yorgun olduğum için anlattıklarını hatırlamıyorum.

Erdem TUZEN

20171007_115336
Tanımıyorum, kim ki bu?
İşin şakası Serdar gibi bir cevheri kendisine saklamayıp bizlerle tanıştıran güzel insan. Ankara’dayım ama İstanbul’a taşınırsam, sebeplerimden birisi o olur. Etkinlik boyunca maddi manevi her türlü desteği bizlere sağladı. Biten sigaralarımız için sponsor oldu, neşe dağıttı, motive etti (Kadir İnanır stili değil), bizimle güldü bizimle ağladı 😛
Sevilecek bir tarafın olmasa da seviyorum seni Erdem 🙂

Sonuç

Benim nazarımda muhteşem bir etkinlikti. Katılımcıların teveccühü bir hayli fazlaydı. Bu etkinlikteki her türlü desteklerinden dolayı, bizleri yalnız bırakmayan; Microsoft Türkiye ailesinin değerli üyeleri Çiğdem KAYALI, Hande KAYADENİZ TORKAN, Öykü TOPAL’a teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu etkinlikte bir de güzel bir haber verdik. Office365 temalı yeni bir community olan CollabTR.com’u duyurduk.
Bu etkinliğe ait video, fotoğraf ve sunumları sizlerle en kısa zamanda paylaşacağız.
Bir sonraki etkinliğimizde görüşmek üzere, hoşçakalın…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *