SharePoint 2013 Sign In as Different User

Merhaba Arkadaşlar,
Bazı durumlarda gerekli olabilir diye sizlerle paylaşmak istiyorum. SharePoint Portalinize deneme amaçlı farklı kullanıcılarla oturum açmanız gerekebilir. Bunun için çeşitli yöntemler var. Bunlardan en çok kullandığım yöntemi sizlerle paylaşmak isterim.

SharePoint 2013 Farklı Kullanıcı ile Oturum Açma

Bu işlem için SharePoint Portale girdiğiniz tarayıcı üzerinde Favorites Bar’da herhangi bir sitenin kısayolunu oluşturun. İlgili kısayol üzerinde sağ tıklayıp özelliklerine girin ve URL kısmına aşağıdaki javascript kod parçacıını yapıştırın.
[code lang=”javascript”]
javascript:(function(){var%20ctx=new%20SP.ClientContext.get_current();var%20web=ctx.get_web();ctx.load(web,’Url’);ctx.executeQueryAsync(Function.createDelegate(this,success),Function.createDelegate(this,failed));function%20success(sender,args){var%20url=web.get_url();window.location=url+’/_layouts/closeConnection.aspx?loginasanotheruser=true’;};function%20failed(sender,args){alert(‘Error\n’+args.get_stackTrace());};})();
[/code]
Bu işlemden sonra SharePoint Portalinize kendi oturumunuz ile girdikten sonra bu kısayola basarsanız sizlere farklı bir kullanıcı ile oturum açmanız için kullanıcı adı ve parola soran bir ekran ile karşılacaşacaksınız.
Umarım faydalı olur.
[wpvideo p6jZowQy hd=true]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *