Office Web Apps Server 2013 Kurulumu ve Yapılandırılması

Merhaba Arkadaşlar,
Kısa bir aradan sonra tekrar sizlerle beraberiz. Bu yazımızda sizlere Office Web Apps Server yazılımının kurulumu ve yapılandırmasından bahsedeceğiz.

Office Web App Server Microsoft Server ürün ailesinden SharePoint Server, Exchange Server, Lync Server ürünlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir yazılımdır. Bu ürünün görevi Microsoft Office dosyalarını web tarayıcı yardımıyla görüntülemek ve düzenlemektir. Bu üründe çoğu server ailesi ürünü gibi farm yapısı şeklinde kullanılabilir. Ben bu yazımda tek sunucu kurulumundan bahsedeceğim.
İlk olarak Office Web Apps Server 2013 with Service Pack 1 ürününü indirmemiz gerekiyor. Bu ürünü Volume License Portal veya MSDN Subscription’dan indirebilirsiniz.
Kurulumu yapmadan önce aşağıdaki betiği powershell’de çalıtırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
[code lang=”powershell”]
Add-WindowsFeature Web-Server,Web-Mgmt-Tools,Web-Mgmt-Console,Web-WebServer,Web-Common-Http,Web-Default-Doc,Web-Static-Content,Web-Performance,Web-Stat-Compression,Web-Dyn-Compression,Web-Security,Web-Filtering,Web-Windows-Auth,Web-App-Dev,Web-Net-Ext45,Web-Asp-Net45,Web-ISAPI-Ext,Web-ISAPI-Filter,Web-Includes,InkandHandwritingServices
[/code]
Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra sunucuyu yeniden başlatmayı unutmayın.
Sunucunuz açıldıktan sonra Office WebApps kurulumunu yapın.
Kurulum bittikten sonra aşağıdaki kodu gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra çalıştırın. Değiştirmeniz gereken yer, kurduğunuz sunucunun adı.
[code lang=”powershell”]
New-OfficeWebAppsFarm -Verbose -InternalURL http://wac01 -AllowHttp -ClipartEnabled –TranslationEnabled -EditingEnabled
[/code]
Kurulumun başarılı olduğunu test etmek için http://wac01/hosting/discovery adresini ziyaret edin. Sayfa açıldığında aşağıdaki görsele benzer bir görüntü almanız gerekmektedir.
owa01
Bu işlemden sonra SharePoint sunucumuza geçip WAC sunucumuzu tanıtmak gerekiyor. Bu işlem için SharePoint Management Shell üzerinde aşağıdaki komutları yazabilirsiniz.
[code lang=”powershell”]
New-SPWOPIBinding -ServerName wac01 -AllowHTTP
Set-SPWopiZone internal-http
[/code]
Daha sonra Doküman Kütüphanemize bir kaç word belgesi yükleyerek deneyebilirsiniz.
3_2
Hata alırsanız büyük ihtimal Sistem Hesabı ile giriş yaptığınızdandır. Başka bir kullanıcı ile SharePoint Portalina bağlanıp kontrol edebilirsiniz.
Diğer makalelerde görüşmek üzere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *